Ben je een ondernemer (zoals een ZZP'er), heb je een eigen bedrijf? Met name als je net begonnen bent wil je natuurlijk veel grote investeringen gaan doen. Denk aan het huren van een auto, investeren in projecten die je wilt gaan doen, in materialen, digitale valuta zoals bitcoins, enzovoorts. Er zijn daarbij diverse overheidsregelingen zodat je rond komt met het geld. Het is tevens mogelijk een zakelijke lening af te sluiten; op internet kun je veel zakelijke leningen vergelijken zodat je de beste aanbieder kunt kiezen. Denk hierbij aan de gerenommeerde banken. Uiteraard zijn er meer mogelijkheden, naast overheidsregelingen en lenen bij een bank. Er is tevens de mogelijkheid van bedrijfsfinanciering en subsidies. 

Wil je zakelijk bankieren?

Indien je als ondernemer zakelijk wilt bankieren zijn er vele opties. Kijk bijvoorbeeld eens op zakelijkbankieren.nl. Allereerst kun je een zakelijke rekening openen, ook hierbij kun je online weer diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Je betaalt slechts een X bedrag per maand, bij sommige aanbieders is het de eerste maanden gratis. Elke aan bieder heeft zijn eigen voordelen, bij sommige aanbieders krijg je een gratis master card of een jaar korting op Ideal, Pin en contant. Online vind je ook een top 3 keuze voor zakelijke accounts. Binnen tien minuten heb je zo'n rekening geopend, dus je kunt meteen aan de slag met transacties doen. Uiteraard kan het handig zijn om binnen je netwerk rond te vragen naar ervaringen met de diverse aanbieders, dat scheelt jou ook weer online zoekwerk. Maar via zakelijkbankieren.nl kun je ook een hoop informatie vinden. Let er wel op dat sommige banken geen fysieke vestigingen hebben.

Bedrijfsauto leasen

Als ondernemer, met name als beginnende ondernemer is het ook handig een bedrijfsauto te leasen ofwel huren. Voor ZZP'ers kan dit al vanaf €120 per maand! Daarbij kun je kiezen tussen financial lease en operational lease. Bij financial lease betaal je een vast bedrag per maand, hieronder vallen reparatie- en onderhoudskosten. En ook wegenbelasting en autoverzekering. Als je gaat tanken of een overtreding begaat en een boete krijgt betaal je die kosten zelf. Een andere mooie optie voor het kunnen financieren van een bedrijfsauto is de operational lease; je bent dan zelf geen eigenaar van het voertuig. Je kunt dan ook gebruik maken van de voordelen, zoals het terugvorderen van de BTW aan het einde van het jaar. Indien je dus een (startende) ondernemer bent is er veel mogelijk zoals een zakelijke lening afsluiten of voordelig een bedrijfsauto leasen.