Heb je altijd al gedroomd van een mooie zolderkamer? Of heb je te weinig ruimte in huis en wil je daarom je zolder verbouwen tot een extra ruimte? Een zolder is de perfecte plek om spullen in op te slaan, maar je kunt er ook een slaap- of hobbykamer van maken. Door een dakkapel te plaatsen, kun je heel veel extra ruimte creëren. In dit blog schrijf ik over wat je allemaal moet regelen als je een dakkapel op zolder wilt plaatsen, zodat je er een extra ruimte van kunt maken.

Vergunning nodig?

Ten eerste moet je weten of je wel zomaar een dakkapel kan laten bouwen op zolder. Meestal is dit niet nodig, maar het is wel belangrijk om het even te checken. Het hangt af van de grootte van de dakkapel en de plaatsing of je er een vergunning voor moet aanvragen.

Doe het niet zelf

Laat een dakkapel altijd maken door een professional. Ook op die manier kun je zelf kiezen hoe het eruit komt te zien. Het is alleen echt geen goed idee om het zelf te bouwen als je er geen verstand van hebt, aangezien het je dak is! Wanneer je het niet goed doet, kan dit zorgen voor lekkages en vochtplekken. Daarom is het een beter idee om het te laten doen door iemand die weet wat hij of zij doet. Kies zelf uit welke kozijnen en ramen je wilt en wat voor soort dakkapel je graag wilt.

Afwerking

Nadat een dakkapel is gebouwd, moet het vaak daarna nog worden afgewerkt. De dakkapel wordt wind- en waterdicht geleverd, maar moet nog wel worden afgewerkt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je het nog moet verven aan de buitenkant en ook is het belangrijk dat de dakkapel aan de binnenkant wordt afgewerkt zodat het er mooi uitziet. Houd daarom rekening met extra kosten voor dit deel van de verbouwing van de zolder, aangezien alleen een dakkapel bouwen al niet kosteloos is.

Nieuw interieur voor op zolder

Nu de dakkapel is gebouwd, is het tijd om de nieuwe zolderkamer in te richten. Als eerste is het verstandig om je af te vragen of je iets met de vloer en/of muren wilt doen. Door de dakkapel heb je een stuk meer licht, dus het is handig om daar gebruik van te maken. Ben je van nieuwe meubels te kopen voor je werk/slaapplek? Dan is het misschien verstandig om een verhuisbedrijf in te huren. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht? Dan kun je een verhuislift huren utrecht. Woon je in (de omgeving van) Rotterdam? Dan kun je het best terecht bij verhuisbedrijf rotterdam, etc.