Het hoeft niet per se dierendag te zijn om aan onze katten te denken. Wie van die beestjes houdt zal begrijpen dat het soms bijna voelt als een klein harig kindje. Je kat mag je dus best wat vaker in het jaar verwennen dan alleen op 4 oktober. In de meeste dierenwinkels kun je allerlei leuke dingen vinden. Veel mensen komen er vaak alleen voor de belangrijke dingen. Toch vind ik dat kattenspeeltjes ook belangrijk zijn. Net als dat een kind speelgoed nodig heeft om zich te  ontwikkelen, geloof ik dat het voor een kat ook geldt. Als je er over nadenkt, heeft jouw kat dan voldoende dingen om mee te spelen? En nee dat wol dat je nog over had telt niet echt mee.

Wanneer koop je dat?

Een cadeautje kun je eigenlijk altijd wel kopen. Het gevaarlijke van het niet hebben van een duidelijke dag is dat je het snel vergeet. Wat je kunt doen om dit te voorkomen is wél dagen bedenken. Zo is het bijvoorbeeld leuk om met Valentijnsdag dat er aan zit te komen ook iets voor de kat te kopen.  Met de Kerst en Sinterklaas kun je ook leuke kattenspeeltjes in huishouden en uiteraard ook op de verjaardag van het beestje. Eigenlijk is het heel simpel: Je koopt elke keer als je voor een mens ook een cadeau kunt kopen, speeltjes voor de kat.

Niet te veel

Natuurlijk kun je niet elke keer de dierenspeciaalzaak in lopen voor kattenspeeltjes. Op een gegeven moment is het weer even leuk geweest, omdat er anders te veel speeltjes zijn. Probeer daarom niet van elk cadeau een speeltje te maken. Je kunt af en toe ook best voor iets lekkers gaan. Denk daarbij aan kattensnoepjes die je nooit geeft of iets dergelijks. Zo voorkom je dat het huis straks vol ligt met spullen voor de kat waarvan de helft niet eens wordt gebruikt.

Tijd en aandacht

Het hebben van een huisdier gaat natuurlijk niet om de spullen. De manier waarop je met je kat omgaat is een stuk belangrijker dan het kopen van kattenspeeltjes en snoep. Zorg er dus voor dat je jouw kat niet te vaak en te lang alleen laat zijn. Tijdens vakanties zijn er meestal wel vrienden of kennissen waar de kat tijdelijk terecht kan. Zo krijgt hij of zij toch de nodige liefde als je er even niet bent. We moeten af en toe gewoon net iets meer denken aan onze huisdiertjes.