Veel mensen zijn de laatste tijd bezig met klussen. Als mensen vroeger niet tevreden waren over hun huis gingen ze op zoek naar een ander beter huis. Nu gaan mensen eerder hun huis verbouwen omdat dit uiteindelijk goedkoper uitkomt. Wel is het van belang dat je de goede gereedschappen ervoor hebt, anders kom je niet ver.

Huisprijs

Het is tegenwoordig steeds moeilijker om te verhuizen. Door de goedlopende economie wordt de prijs van huizen steeds duurder. De overheid verwacht zelfs dat de huizenprijs het komende jaar nog met 6% zal gaan stijgen. Het is bijna niet normaal meer te betalen om een huis te kopen of te huren. Toch zijn de Nederlanders vaak niet altijd tevreden over hoe hun huis eruitziet. Ze vinden het te klein, te groot, te oud en ga zo maar door…

Klus bedrijven

Om je huis te gaan verbouwen heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig. Je kan er voor kiezen om een klus bedrijf in te huren of om alles zelf te doen. Uit onderzoek blijkt dat alles zelf doen het goedkoopst uit komt ook al is het wel zwaar en kost het veel tijd. Toch huren veel Nederlanders een huur bedrijf in. Het gemak van een klusbedrijf is dat je niks zelf hoeft te doen en dat ze meestal goed en netjes werk leveren. Als je bijvoorbeeld een hele nieuwe badkamer wilt of als je een tuin verbouwing wilt is het wel slim om een klus bedrijf in te huren.

Multitool

Als je een kleinere verbouwing wilt gaan doen dan kan je het ook altijd eerst zelf proberen. Hiervoor heb je natuurlijk wel de goede gereedschappen nodig. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een Multitool. Dit is een nieuwe uitvinding en het is heel handig om in huis te hebben. Het is een zeer multifunctioneel gereedschap. Op de Multitool kan je verschillende koppen monteren door het aandrijvingsmechanisme. Hierdoor is dit stuk gereedschap geschikt voor veel verschillende handelingen, bijv. slijpen, zagen, polijsten, snijden en zagen. Bij de meeste tools worden er allerlei verschillende koppen bij geleverd. Ook kan je andere koppen nog na bestellen als je iets mist, zo wordt de Multitool nog vollediger en veelzijdiger. De prijzen van de Multitool liggen tussen de €100,- voor een simpele en de €500,- voor een goed merk als een Fein multitool of een Bosch multitool. Alsnog is dit dus zeker wel goedkoper dan een klusbedrijf inhuren. Wel kost het veel energie van jezelf en zal je er echt de tijd voor moeten nemen. Denk dus goed na waar u voor gaat kiezen als u niet tevreden bent met uw huis.