Het kiezen van cadeaus is altijd een moeilijke bezigheid. Je wilt niet te standaard zijn door een tegoedbon, geld of een douchepakket te geven. Maar je wilt natuurlijk ook niet met een onpraktisch cadeau aan komen zetten dat vervolgens in een kast komt te liggen. In deze blog geef ik een aantal tips om praktische en leuke cadeaus uit te kiezen voor een enthousiaste ontdekkingsreiziger.

Geheugenkaart

Allereerst wil elke reiziger natuurlijk zijn of haar mooie momenten kunnen vastleggen. Dit kunnen mensen doen door foto’s of video’s te maken met de telefoon, maar voor echte kwaliteit foto’s is meestal wel een camera nodig. Om elke dag naar genoegen alles vast te leggen is veel geheugen nodig voor de camera. Zodoende is het een praktisch om iemand een geheugenkaart cadeau te geven voor de camera, bijvoorbeeld van Transcend.

Paspoorthoes

Een ander, vooral leuk en trendy, cadeau is een paspoorthoes. Deze kom je tegenwoordig steeds meer tegen en heb je in allemaal leuke printjes. Voor een simpelere look kan je ook voor een suède of een leren paspoorthoes kiezen. Ook is het leuk om een paspoorthoes te personaliseren voor bijvoorbeeld de naam van de jarige in de hoes te laten graveren.

Reisstekker

Als de jarige veel reist naar verre landen kan het nogal eens voorkomen dat er een andere soort aansluiting nodig is voor de stekker als die wij in Nederland kennen. Zodoende komt de reisstekker te pas. Het handigste is om een reisstekker te kopen die verschillende aansluitingen heeft zodat hij over de hele wereld gebruikt kan worden, dit wordt ook wel de wereldstekker genoemd.

Reisboek

Als bekend is wat de volgende reis van de jarige is, kan het leuk zijn om een boek te kopen over de volgende bestemming. Zodoende kan diegene zich inlezen en alvast een aantal leuke plekken en excursies in de planning zetten.

Kamperen

Als de jarige op de bestemming gaat kamperen, kan het leuk zijn om diegene een goede slaapzak of een slaapmat te geven. Let goed op de warmte van de slaapzak, er zijn namelijk slaapzakken gemaakt voor temperaturen onder nul, maar die zijn minder praktisch bij tropische bestemmingen. Hou dus rekening met de soort bestemmingen van de jarige.

Backpacken

Als je weet dat diegene binnenkort gaat backpacken is het handig om een aantal backpackbenodigdheden in te slaan. Het kopen van een backpack raad ik niet aan, dit is namelijk erg persoonlijk en deze moet echt gepast worden door de persoon zelf. Wel zou je een reistas voor de backpack, een rugtas voor overdag of een inklapbare waterfles kunnen kopen. Ook een snel opdrogende handdoek is erg praktisch.