Het is zo ver, je bent eindelijk ten huwelijk gevraagd! Maar nu komt de ellende erbij kijken dat je een bruiloft te organiseren hebt, maar hoe doe je dit? Wij geven je graag alle tips!

Tip 1

Ga op tijd oriënteren naar bruidskleding. De meeste stress ervaart het bruidspaar bij de kleding. Als je hier niet op tijd mee begint, slaat de paniek pas echt toe. Op tijd beginnen met kijken naar de kleding is ook natuurlijk nooit een verkeerd idee. Zorg ervoor dat je naar verschillende bruidskleding winkels gaat, maar vergeet ook niet te oriënteren op het internet. Je hoort tegenwoordig heel veel dat mensen ook gewoon bestellen en thuis passen. Dit is natuurlijk ook niet zo gek in het tijdperk waar wij in leven. Voor de mannen is een overhemd of een smoking overhemd natuurlijk altijd een goed idee. In principe ligt hier het probleem ook niet. Maar voor de vrouwen is het vaak een hele zoektocht, want de bruidsjurk moet natuurlijk ook helemaal perfect zijn.

Tip 2

Hak de knoop door of je het zelf wilt gaan organiseren of dat je een wedding planner inschakelt. Het is helemaal geen schande als je het uit de handen laat nemen. Een wedding planner weet precies hoe het werkt en wat er gebeurt moet worden, dus dan weet je zeker dat er een mooie bruiloft komt. Ook weet een wedding planner heel goed waar je wel en niet moet kijken qua locaties of qua hapjes. Een ander groot voorbeeld aan een wedding planner is dat hij of zij precies weet wat de normale prijzen zijn. Zo kan je niet in de maling genomen worden en veel te veel betalen voor een locatie of een catering. Toch zijn er veel mensen die het toch liever zelf doen. Dat is natuurlijk ook helemaal goed. Wel willen we je mee geven om niet te veel hooi op je vork te nemen. Het is jouw bruiloft dus uiteindelijk moet jij het meest gaan genieten.

Tip 3

Kies niet de eerste beste catering uit. Oriënteer je goed en proef bij meerdere cateringbedrijven. In deze kwestie mag je “het kan altijd beter” erg serieus nemen. Het kan nooit kwaad om meerdere cateringbedrijven de kans te geven om de ander weer te overtreffen. Daarbij is het natuurlijk ook geen straf om hapjes uit te proberen, dus neem ook hier alle tijd voor een begin vroeg met proberen. Zo raak je nooit in tijdsnood.