Zou je er graag een paar dagen tussenuit gaan, maar heb je daar eigenlijk maar weinig budget voor? Met de tips uit deze blog kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk uitgeeft, waardoor je geld overhoudt voor leuke dingen. Het is vrij makkelijk ze op te volgen, maar je moet natuurlijk ook op de bestemming zelf je hand op te knip houden. Ook als je eenmaal op vakantie bent vliegt het geld er immers doorgaans makkelijk uit, maar dat heb je natuurlijk zelf in de hand.

Boek online met korting

Al voordat je op vakantie bent kun je geld besparen door online je hotel met korting te boeken via Voordeeluitjes.nl. Zoek daar bijvoorbeeld op van der valk hotels, of Vlieland hotels (of een andere locatie), en je vindt er direct een overzicht van de leukste hotels in elke prijsklasse. Of je nu een super de luxe hotel zoekt of juist iets betaalbaars, en welke locatie je ook in gedachte hebt, op deze website vind je gemakkelijk de ideale optie. Je kunt dus zowel zoeken naar hotels van een specifieke keten (zoals van der valk hotels) als hotels in een bepaalde stad of gebied (hotels Vlieland).

Neem zelf boodschappen of eten mee

Als je tijdens je weekend weg geld wilt besparen dan kun je natuurlijk prima zelf eten meenemen. Maak van tevoren sandwiches voor de eerste en tweede dag, neem veel fruit, noten en andere snacks mee, en koop wat ingrediënten waarmee je gemakkelijk zonder iets op te hoeven warmen een maaltijd maakt, zoals een salade. Als je een koelkast tot je beschikking hebt in je vakantieverblijf is dit natuurlijk een stuk makkelijker, maar ook als je dat niet hebt kun je met wat creativiteit prima zelf eten meenemen voor een dag of twee.

Maak gebruik van gratis rondleidingen

In veel steden kun je gebruik maken van gratis rondleidingen. Deze worden gegeven door mensen die in de stad zelf wonen, en je er graag alles over vertellen. In principe zijn deze rondleidingen niet volledig gratis, maar gebaseerd op donaties. Het fijne daaraan is echter dat je zelf mag kiezen hoeveel je ervoor betaald. Zo kun je op een goedkope manier alvast wat van de stad te zien krijgen. En vind je de rondleiding echt tegenvallen, of de gids totaal niet enthousiast? Dan betaal je niets!

Maak gebruik van een toeristenkaart

Veel steden hebben een speciale toeristenkaart, waarmee je op diverse attracties en bezienswaardigheden korting krijgt, en vaak zelfs gratis (of zeer voordelig) de bus en metro kunt gebruiken. Deze kaart is meestal niet gratis, maar als je veel dingen wilt ondernemen haal je dat bedrag er gemakkelijk uit. Onderzoek dus of er op jouw vakantiebestemming zo’n pasje beschikbaar is, en maak er zeker gebruik van!