Nederlands zijn vaak mensen die erg veel spullen bewaren. Dit is natuurlijk erg mooi, omdat we in onze bewaarde spullen vaak dierbare en kostbare documenten en spullen hebben liggen. Bij de een zijn het bijvoorbeeld vele beelden, waar het bij een ander juist om schilderijen gaat. Op sommige momenten is het tijd om deze spullen op te ruimen of om dit ergens te bewaren, zodat de spullen ook niet kwijt zullen raken. Je zou er dan voor kunnen kiezen om dit ergens in een aparte hoek neer te leggen, maar zou je er ook voor kunnen zorgen dat je met verschillende soorten dozen alles opruimt en kunt bewaren. Met de dozen zorg je ervoor dat je alles makkelijk kunt stapelen, maar is het belangrijkste dat de spullen niet beschadigen. In dit blog geven we je graag tips hoe je de kostbare spullen het beste kunt opruimen en bewaren, zodat alles lang mooi zal blijven!

Maak gebruik van dozen!

Kostbare spullen moeten natuurlijk kostbaar blijven en is het daarom van belang dat de spullen op een veilige en efficiënte manier worden bewaard. Je zou ervoor kunnen kiezen om de spullen op een aparte plank in de kast te bewaren, maar zou je ook voor jezelf kunnen zeggen dat je alles netjes opbergt in dozen. Kleine beelden en fotolijstjes zou je bijvoorbeeld in kunnen pakken met papier, om dit vervolgens in een stevige doos te bewaren. Schrijf op een briefje welke spullen zich in de doos bevinden en plak deze brief op de doos. Voor jezelf zul je weten welke spullen in de doos bewaart zijn, zodat de spullen ook weer gemakkelijk terug te vinden zijn!

Kartonnen kokers voor je posters

Soms zijn er ook zeer unieke spullen te vinden die men graag wilt bewaren op een veilige plek. Nu kunnen beelden makkelijk in een doos bewaart worden met de nodige middelen om de beelden te beschermen, maar zijn posters bijvoorbeeld veel lastiger te bewaren. Unieke, kostbare posters of grote canvasdoeken zul je niet snel opvouwen en in een doos bewaren, hiervoor zijn er kartonnen kokers! Bij kartonnen kokers zul je de posters moeten oprollen, om deze vervolgens zonder nare vouwranden of beschadigen kunt bewaren in de kartonnen kokers. Alles rol je op, waarna je de afgesloten koker op kunt bergen en alle posters, doeken of andere spullen veilig en zonder schade bewaard kunnen worden!

Zorg voor een juiste opbergplaats

Nu je voor alle spullen het juiste verpakkingsmateriaal als kartonnen kokers en dozen hebt gekozen, is het tijd om een geschikte plek te vinden om de spullen te bewaren. Alle kostbare spullen zijn netje sin de doos opgeborgen, wat betekent dat je ook de doos op een zorgvuldige plek zult moeten bewaren. Stapel niet te veel dozen op elkaar en houdt overzicht op de plek waar je deze kostbare spullen bewaart. Op deze manier zorg je ervoor dat je ten alle tijde zult beschikken over de kostbare spullen en deze ook niet zullen beschadigen!